Upcoming shows

2021

2021-10-21+22 Close Up Båten

Booking

Komet Agency Logotype

Komet Agency

Victor Schvarcz
+46705323767 
victor@kometagency.se
kometagency.se

Listen and watch

spot   youtube

 itunes icon

Social distance

facebook  insta   twitter

by Αεροπορικα Εισητηρια

Partners

lundgren

     

EBS logo LARGE

    

weblogo astakaskcom

  

trumlogo

gruppbild med logga genomskinlig

sveuenfrdees

Oslo och Uppsala

Oslo och Uppsala avklarade och vilken helg! Blitz i Oslo - alltid lika roligt att vara där. Kempegreit! Vi vill komma tillbaka igen! Tack Norge. Uppsala och Katalin också fantastiskt. Ett kanonställe med härlig publik. Vi hade hur skoj som helst! UNT recenserar: http://www.unt.se/kultur/konsert/kanslomassigt-stark-upplevelse-3004323.aspx

Känslomässigt stark upplevelse

RECENSION: ”Hör och lär av det här, det har sitt pris att bli populär” var lärdomen som Asta Kask förmedlade till sina åskådare i den inledande Lasse Lasse liten.

 

Asta Kask har betalat priset genom åren och kan nu håva in belöningen från en dyrkande fanskara som minuterna tidigare taktfast hade skanderat bandnamnet för att locka in sina hjältar på scenen.

Men när punklegendarerna denna kväll var tillbaka i Uppsala var det stundtals svårt att avgöra om det var publiken eller bandet som hade längtat mest. Idel leenden syntes så väl ifrån scenhåll som på publikplats när de alla förenades i en svettig, svängig symbios.

Asta Kask hann avhandla allt ifrån Vietnamkriget till att tillägna Död åt er alla till de som för den pågående kampen i Ukraina, men även om den politiska undertonen fanns där under hela kvällen så blev den aldrig påträngande eller predikande. Just kontrasten mellan dessa historiska händelser gav en fingervisning om hur länge Asta Kask har varit med i svängen, men även om deras strävan efter att hålla sig relevanta så här långt in i karriären.

Ett annat tydligt tecken på det senare var att de flesta av låtarna som spelades hämtades från bandets två senaste skivor. Exempelvis den färska singeln Fredagsmys som på typiskt Asta Kask – manér kombinerar en trivial titel med en tänkvärd text, i just detta fall om mäns våld mot kvinnor.

Den väl avvägda blandningen av rebelliskt uppkäftig trotsighet, uppsluppen lekfullhet och blodigt allvar är de ingredienser som alltid gör en Asta Kask-spelning till en känslomässigt stark upplevelse och denna kväll var inget undantag.

Av: Johan Jakobsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
 
Copyright © 2022 Asta Kask | Official. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.